Televizorji že za manj kot 99 €

Televizorji že za manj kot 99 €

Najcenejši televizor, ki v diagonalo meri 80 cm in je še pred nekaj leti veljal za »velikega«, je danes na voljo že za manj kot 99 evrov. Ima HD-ločljivost in vhode za povezavo računalnika, slušalk in USB. Vseeno pa moramo poceni televizorje iskati v rangu pod 199 evrov. Med znamkami, ki ponujajo takšne modele, so Manta, Philips, Samsung, SmartTech, TCL, Tesla in Vox.

Najnižja cena televizorja v tem rangu se začne pri 129 evrih. Za ta denar dobite modela SmartTech 24 HD LED 220/12V TV in Tesla 32E325BH. Razlika med njima je bolj ali manj le v diagonali, saj ima SmartTechov model 61 cm, Teslin pa 81 cm. Oba imata ločljivost zaslona HD (768p), ima pa Apple močnejšo izhodno moč zvoka (20 W nasproti 6 W).

Za najdražji televizor v kategoriji poceni televizorji boste odšteli le 194,59 evrov. Televizor VOX 39DSA316B z diagonalo 99 cm ima osvetljeno ozadje z LED-diodami, zato sta kontrast in svetlost zelo dobra. Zahvaljujoč tehnologiji Dolby Audio je zvok obogaten z dodatno globino.

Diagonala zaslona

Cenejši televizorji imajo običajno tudi manjšo diagonalo zaslona. Najmanjši model v tej kategoriji ima diagonalo 61 cm, največja pa 99 cm in 101 cm. Največja izbira poceni televizorjev je v kategoriji z diagonalo 81 cm. Če imate omejen prostor v sobi, je lahko manjši televizor vsekakor boljša izbira.

Če iščete večji in hkrati cenejši televizor, je prava izbira Tesla 40E320BF s 101-centimetrsko diagonalo, ki je primerna je za srednje do velike prostore. Zahvaljujoč zelo širokemu vidnemu kotu (178° vodoravno in navpično) bo slika vedno odlična, ne glede na položaj gledanja. Ponaša se z zvokom izjemne kakovosti Dolby Virtual Sound in izhodno močjo zvoka 20 W. Montirate ga lahko tudi na steno. Ima možnost t. i. hotelskega načina, s katerim lahko omejite dostop do določenih funkcij ali vsebin. Ta način je dobrodošel, če npr. oddajate stanovanje. Dobite ga za 179,78 evrov.

Vrsta osvetlitve

Med cenejšimi modeli je na voljo več vrst osvetlitev: Direct LED, Edge LED in kategorija LED, ki se včasih uporablja kot skupni izraz za vse televizorje, ki uporabljajo LED-tehnologijo osvetlitve.

Pri televizorjih z osvetlitvijo Direct LED so LED-diode postavljene neposredno za zaslon televizorja, kar omogoča bolj enakomerno osvetlitev in s tem boljše kontraste ter črnine. Zaradi tega so takšni televizorji običajno nekoliko debelejši. Model s tako osvetlitvijo je VOX TV 32A11H316B 81 cm, ki ga dobite za 181,17 evrov.

Edge LED televizorji imajo LED-diode postavljene na robove zaslona. Svetloba iz diod potuje proti sredini zaslona, kjer se ujame s posebnimi reflektivnimi materiali, ki razpršijo svetlobo po celotnem zaslonu. Ta vrsta osvetlitve je energetsko učinkovitejša in omogoča tanjšo zasnovo televizorja. Najdete jo pri modelu MANTA 32LHA123D, 81 cm, ki ga dobite za 162,66 evrov.

Ločljivost zaslona

Izbirate lahko med modeli z ločljivostjo 1080p: Full HD televizorji ali HD (768p).

Televizorji s Full HD ponujajo bolj podrobno sliko in boljše razmerje med sliko in piksli, kar pomeni, da so podrobnosti in detajli bolj vidni. Boljša kvaliteta slike se kaže v kakovosti barv, kontrastov in črnin. Razlike v kakovosti slike med televizorji z ločljivostma Full HD in HD se najbolj pokažejo pri večjih zaslonih.

Frekvenca osveževanja

Frekvenca osveževanja pomeni, kolikokrat se slika osveži v eni sekundi. Televizorji z višjo frekvenco osveževanja navadno zagotavljajo bolj tekočo in gladko sliko, kar je še posebej pomembno pri hitrih scenah, kot so na primer športni dogodki ali akcijski filmi.

Frekvenca osveževanja slike pri cenejših modelih televizorjev je 50 Hz ali 60 Hz. Obe se štejeta za precej običajni oz. standardni. Višje frekvence od tega običajno pomenijo tudi višjo ceno televizorja, povzročijo pa lahko tudi nekoliko višjo porabo energije.

Kakovost zvoka

Izhodna moč zvoka pri televizorju je merilo, ki predstavlja količino zvočne energije, ki jo lahko proizvede televizor. Običajno se izraža v vatih (W). Med cenejšimi modeli imate na voljo širok razpon: 6 W, 10 W, 12 W, 16 W in 20 W.

Nekateri televizorji imajo tudi dodatne zvočne funkcije, kot je prostorski zvok, ki nudi še boljšo avdio izkušnjo. Dolby Atmos je tehnologija prostorskega zvoka, ki omogoča, da se zvok predvaja v treh dimenzijah, kar ustvari vtis, da prihaja iz različnih smeri in iz različnih virov. To ustvari bolj realistično in bogato zvočno izkušnjo.

Dolby Digital in Dolby Digital Plus sta tehnologiji, ki omogočata, da se večkanalni zvok lahko stisne in shrani na manj prostora na nosilcu. Dolby Digital Plus je izboljšana različica Dolby Digital, ki lahko zagotavlja boljšo kakovost zvoka in večjo kompresijo.

Na Enaa vam ponujamo najboljše televizorje na trgu po ugodni ceni. Ne zamudite priložnosti in izkoristite ugodnosti, ki jih prinaša naša televizor akcija. Mimogrede, tudi poceni televizorji so na voljo na obroke, zato ne odlašajte in si privoščite kakovosten televizor že danes.